Norjassa tehty turkistarhojen ratsaus, pieni dokkari http://www.oikeuttaelaimille.net/www2/lang-fi/norjan-turk...

Julisteita etc muuta materiaalia, kuvat http://oikeuttaelaimille.net/somisteet/index.php?id=mater...

Erittäin raaka turkistarhaus video Kiinasta, jossa mm. pesukarhu nyljetään elävältä http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&am...

Alkaa vain vituttaa kun näitä katsellut koko viikonlopun. Itsellä vilisee kumminkin asunnolla potentiaalisia turkistarhaukseen sopivia elukoita, joten on hirveä nähdä, mitä niille tehdään!
Olen aina tiennyt, että ihminen on raaka, ajattelematon laji joka ei osaa ajatella muita kuin itseään, mutta tuo menee minusta jo yli. Mitä erilaista on ihmislapsessa kuin eläimessä? Muuta kuin tottakai se, että eläin ymmärtää jo jotain, ihmisvauva vain kuolaa ja odottaa että kaikki tehdään valmiiksi. Ei mitään toimintaa itse, ei selviytymistaitoja, eli täysin alemmalla tasolla kuin eläin. Miksi siis ei saman tien aleta kerätä ihmislasten nahkaa? Ihan kiiltävä, mukava, pehmeä nahkatakki siitäkin varmasti tulisi!

Eläimetkin tuntevat kipua, onko niin hirveän hankalaa ampua ja varmistaa eläin kuolleeksi, roikottaa niin että veri ei tuhri turkkia? Miten paljon resursseja vaatii ostaa häkit, joissa eläimet todella voisivat elää ja hankkia suoja? Puhdistaa eläinten häkit ulosteista? Jos ei ole resursseja sellaiseen, MIKSI turkistarhaa pidetään vielä yllä?!

Päiväkodit suljetaan heti, jos resurssit eivät riitä tilojen siivoamiseen, lapset siirretään muualle. Turkistarhoissa paska kerääntyy nurkkiin ja imeytyy maaperään. Entä sitten? Ne ovat vain eläimiä. Eläimiä, jotka tuntevat kipua, pelkoa, surua ja epätoivoa ihan samalla tavalla kuin ihmiset. Jos potkaiset koiraa, se huudahtaa kivusta. Jos potkaiset ihmistä, sekin huutaa kivusta.

Onko todella yksi turkis sen väärti, että siihen tapetaan hieman alle kymmenen kettua? Onko se todella sen väärti, että kymmenen kettua tuntee, kuinka turkki revitään niiden päältä? Onko turkki todella sen arvoista, että jälleen kymmeniä eläimiä kuolee verenhukkaan, yrittäen hengittää ja juosta karkuun ilman turkista joka on suojana.

En yritä sitä, että tukristarhaus lopetettaisiin, enkä pidä oikeana sitä, että aktivistit käyvät päästämässä minkkejä suomen luontoon kuolemaan, kun ne eivät siellä selviä. Toivon sitä, että eläimille tulisi edes hyvä olot ennen kuoleman saapumista, ja kun sen aika tulee, tapettaisiin ne edes inhimillisellä tavalla. Ja tämä tapa ei ole elävältä nylkeminen.

 

 

Hyvät olosuhteet? My ass!

2147341.jpg